+389 2 3111 831 - СЕРВИС +389 2 322 3786

Назален иригатор Емед

1000.0
1.000,00 ден

Назален иригатор - додаток за инхалатор

Овој производ служи за чистење, испирање и навлажнување на синусите и носот кај деца и возрасни.

Се употребува при:

  • хронично воспаление на синусите
  • после операција на синуси и нос
  • при повторувачко течење на носот ( инфекција, алергиски ринитис и сл.)
  • пред инхалација за подобрување на дејството на инхалалцијата ( чистење на горните дишни патишта)

Производител: Емед - Италија

Земја на потекло: Италија

Опис на производ

- Овој уред овозможува неинвазивна поддршка во третманот при лечење на хронични воспаленија на синусите и носот. 

- Назалниот иригатор Емед го исфрла заостанатиот секрет заедно со вирусите, бактериите и алергените ( како полен).

- Се користи како самостоен третман или третман пред инхалација. При третманот со назалниот иригатор се користи физиолошки или хипертоничен раствор .

- Се препорачува употреба при: 

  • при повторувачко течење на носот ( инфекција, вирус, алергиски ринитис и сл.)
  • пред инхалација за подобрување на дејството на инхалалцијата ( чистење на горните дишни патишта)
  • хронично воспаление на синусите
  • после операција на синуси и нос

-Самиот производ има мал вграден резервоар за секрет.

-Погоден за употреба кај деца и возрасни

-Се поврзува со инхалаторите на Емед Италија, но е компатибилен со повеќето модели на инхалатори кои имаат стандарден приклучок на врвот од цревото

од околу 5мм ( пример некои модели на Microlife, Phillips, Omron и други)

  • Капацитет на резервоар: 12 мл
  • Циклус на третман ( 2,5мл раствор) : 4 - 6 минути

Земја на потекло: Италија

Производител: Emed